Christophe

 

Mijn naam: Christophe Panis 
°24/02/1988

 

Mijn pareltje: Ruth
Mijn trots: Suze

 

 

 

the story

Nadat hij vroeger zelf enkele rally's had gereden nam mijn vader me op jonge leeftijd geregeld mee om samen rally's te bekijken, waarbij de "24u van Ieper" steevast op de agenda stond.
Papa studeerde ook automechanica en werkt reeds zijn hele leven in de auto-industrie,... 

U raadt het al, ik ben zowat met een autostuur in mijn handen geboren! Ik herinner me als kleuter nog goed dat ik alle geparkeerde wagens ging inspecteren om te kijken tot hoeveel de snelheidsmeter aanduidde of om te checken hoeveel uitlaten de wagen had. :-)

Voor velen is het de mechaniek die het zo boeiend maakt, maar voor mij primeert het design, de samenstelling van de wagen én vooral het rijgevoel en genot aan het stuur.

Hier wou ik graag mee aan de slag, vandaar de geboorte van: PANIZIO.

business

Na mijn studies bedrijfsmanagement kon ik aan de slag bij een officiële autodealer in een salesfunctie. Bijna 8 jaar lang kon ik er heel veel plezier beleven door samen met de klant hun droomwagen samen te stellen. Deze job heeft me bijzonder veel bijgeleerd op vele vlakken. Tevens kon ik op die manier in contact komen met verschillende andere gepassioneerde autoliefhebbers, elk met hun eigen verhaal.

Huidig ben ik aan de slag in de verzekeringssector, waar ik voornamelijk voor KMO's werk. Op die manier worden steeds weer nieuwe en interessante contacten gelegd. De job geeft me inzicht in (o.a.) autoverzekeringen en biedt ook voldoende ruimte om mijn passie in bijberoep te kunnen beoefenen.

rallypiloot

Met ruim 100 inschrijvingen werden uiteindelijk 20 finalisten weerhouden tijdens de RACB Rally Contest waaraan ik in 2008 deelnam. Ik was één van de gelukkige finalisten en het werd een onvergetelijke ervaring. Neen, niet omdat ik er als winnaar uitkwam (11e) maar omdat ik een schitterende dag mocht beleven en kennis maken met - nadien gebleken - echte toppiloten. De eerste meters aan het stuur van een echte rallywagen (Ford Fiesta ST Trophy) waren ge-wel-dig! Ter info, de winnaar werd... Thierry Neuville (huidig top WRC-piloot bij Hyundai). Na deze ervaring kon mijn rallydebuut als piloot niet uitblijven. Sinds 2011 kon ik met ons CELOPI Racing team al meer dan 20x mijn droom waarmaken, een virus dat vermoedelijk nog niet snel zal verdwijnen... (dank aan de fotografen voor het beeldmateriaal)

oldtimerrit

Baar OOST, in 2017 organiseerde ik er voor het eerst een oldtimerrit. Het zoeken naar de leukste wegen in de streek is helemaal mijn ding. In een gezellig kader vele pareltjes mogen ontvangen op de parking en de deelnemers mogen verblijden met een 100% homemade roadbook is elk jaar iets om écht naar uit te kijken! Intussen zijn ook de PANIZIO DRIVES in het leven geroepen, om te genieten met en voor een beperkte groep auto's.